dijous, 16 d’abril del 2020

I si la persona correcta... fos a la distància equivocada?

INÉS REGLERO DURÁN - 3r d’ESO A

imatges
Javier Ruescas i Francesc Miralles, els autors d’aquest llibre són uns escriptors coneguts per la seva influència a la literatura juvenil. Javier Ruescas va publicar la seva primera obra “Cuentos de Bereth I: Encantamiento de la Luna” al 2009 i la seva última obra publicada ha estat “Esencial” al 2019. Francesc Miralles Contijoch va publicar la seva primera obra al 2000 titulada “El lector de… Franz Kafka” i la seva última obra  “Los cinco continentes del amor” ha estat publicada al 2020.
Dos adolescents es coneixen en un aeroport.
Un d’ells marxa al Japó i l’altre a Los Angeles i es donen els seus contactes de HeartBits per així poder anar parlant. Comencen un projecte anomenat “Projecte Batecs” que consisteix en trobar parella allà on són a partir d’unes preguntes concretes. Al final del llibre tots dos s’adonen que estan enamorats l’un de l’altre i s’acaben retrobant a Madrid.
Aquest llibre està escrit en un format diferent, en forma de missatges i en algunes pàgines en forma de blog, això fa que el lector tingui curiositat en llegir-ho, a més el fa més entretingut i únic, com la primera part “Pulsacions”, també escrita en format missatges; no és normal trobar molts llibres escrits com aquests. A vegades, a les entrades al blog expliquen llegendes japoneses que son molt boniques, interessants i sorprenents. Amb ajuda d’alguns personatges secundaris, els protagonistes creixen i maduren, coneixen a gent nova i aprenen a escoltar els seus sentiments. El final pot ser una mica previsible ja que des del principi es pot intuir que es retrobaran els protagonistes, el que sorprèn és on i la manera.
A la portada d’aquest llibre ens mostren la terra vista des de l’espai, amb dos avions, molts cors i tots els dibuixos estan pixelats. També ens mostren una frase, aquesta és: I si la persona correcta...fos a la distància equivocada?. Amb els dibuixos i la frase de la portada ja podem agafar una idea del que anirà el llibre.
Javier Ruescas i Francesc Miralles ens volen ensenyar que per tenir una amistat o relació amb una altra persona no cal ser a la mateixa ciutat, país o fins i tot continent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada